Het zeep huisje
Image default
Aanbiedingen

Wat houdt afkoppelen van hemelwaterafvoeren in?

Je bent het echt helemaal zal dat bij de eerste de beste regenbui die er over het land gaat jouw tuin meteen totaal onder water staat. Je kunt dat oplossen dat dit niet meer gebeurt. Hoe zal jij je nu misschien afvragen? Heel simpel door het hemelwater af te laten voeren!

Hemelwater afvoeren, hoe dan?

Het klinkt heel leuk natuurlijk, hemelwater afvoeren. Maar hoe doe je dat dan? Dit kan je doen door middel van een infiltratiekrat of een infiltratieblok waar je het regenwater in op kan slaan. Er zijn een aantal handige tips. Infiltratiekrat is een grote waterdoorlatende box wat het regenwater opvangt. Dit regenwater wordt dan op een gegeven moment weer afgegeven aan de grond wanneer de grond dat nodig heeft. Wanneer het op deze manier gebeurt dan is er ook geen overbelasting van de grond wat dan ineens heel erg vol komt te zitten met water. Het klinkt allemaal heel technisch maar dat valt op zich reuze mee. Wat we wel weten is dat je er uiteindelijk een hoop plezier van zal gaan hebben en je niet meer van die overdreven natte voeten zult hebben na een fikse regenbui. Er zijn vanzelfsprekend uitzonderingen maar dat is in alles zo. Moedertje natuur heeft soms hele andere plannen met ons dan dat wij van tevoren konden bedenken.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het aanleggen van een drainagesysteem hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een aantal handige tips kan je dat zelf doen. Hierdoor heb je dan geen last meer van natte plekken of plassen in je tuin. Of het nu om drainage grote of kleine tuin gaat dat maakt op zich niet zo uit. Je kunt bijvoorbeeld en drainage aanleggen door middel van een buis die je aansluit op het riool of die het overtollige water kan lozen in een nabijgelegen sloot. Dit laatste zal het mooiste zijn, het aansluiten op het riool is eigenlijk af te raden maar soms kun je gewoon niet anders. Wanneer je het in een sloot laat lopen dan komt het water ook weer gewoon terug in de bodem waar het uiteindelijk ook hoort.

Wat moet ik weten?

Om te weten welk soort drainage je moet maken is het al fijn als je weet om wat voor soort bodem het gaat. Het drainagesysteem van bijvoorbeeld een zandbodem is heel anders dan bij een kleibodem. Twijfel je er toch te hard aan hoe je het allemaal aan moet pakken dan is het misschien wel verstandig om toch een expert langs te laten komen en die te laten bepalen wat er voor jou het beste is om te gebruiken. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de juiste beslissing maakt en dat je het allemaal niet voor niks doet, Ondanks dat het niet heel moeilijk is blijft het toch een behoorlijke klus om te doen en wil je natuurlijk dat zoiets wel op de juiste manier gebeurt zodat je er daarna geen omkijken meer naar hebt en jij van een droge tuin kunt genieten.